Over “Film & Muzyk fan Fryske grûn”

Over “Film & Muzyk fan Fryske grûn”

Tijdens de concerten wordt een compilatie van filmbeelden van Steven de Jong getoond op grote schermen waarbij Excelsior live de filmmuziek ter gehore brengt. Gezamenlijk resulteert dit in een unieke, spectaculaire audiovisuele synthese tussen film en muziek, gebaseerd op de werken van Steven de Jong.

De filmmuziek
Een groot deel van de filmmuziek uit de films van Steven de Jong is gecomponeerd door componist Ronald Schilperoord. Daarnaast is er filmmuziek in de vorm van soundtracks, geschreven door een artiest of band. Omdat bijna alle muziek voor dit concert nog niet beschikbaar was voor fanfareorkest, heeft Excelsior componist Thom Zigterman gevraagd om de muziek speciaal voor dit concert te arrangeren. Het grootste deel van de muziek die Excelsior ten gehore brengt, wis dus tijdens het concert pas voor het allereerst in deze vorm te horen voor publiek. Dit maakt het concert extra bijzonder.

Matinee en avondvoorstelling
Het filmmuziekproject van Excelsior met de medewerking van Steven de Jong is een droom voor Excelsior die uitkomt! Na maanden van voorbereiding zal op 3 november 2018 in de Evenementenhal in Joure het filmmuziekproject eindelijk te beleven zijn voor publiek, tijdens een matinee (aanvang 15:00 uur) en avondvoorstelling (aanvang 20:15 uur). Dat is het moment waar Excelsior naartoe leeft. De unieke, spectaculaire film- en muziekervaring is echter niet compleet zonder publiek. Daarom zien wij u heel graag op 3 november in Joure, want alleen met publiek komt onze droom echt uit! Voor kaartverkoop klik hier of vraag één van onze muzikanten.

Om terug te gaan naar de hoofdpagina, klik hier.