Over Steven de Jong

Over Steven de Jong

Steven de Jong is op 26 juni 1962 geboren en getogen in het Friese dorp Scharsterbrug en is al ruim 25 jaar schrijver, producent, regisseur en acteur. 

Tientallen Friese en Nederlandse films- en televisieserieproducties staan op zijn naam, zoals zijn Friestalige tv-producties ‘Baas Boppe Baas’ en ‘Dankert en Dankert’ en de Nederlandstalige tv-productie ‘Bit’.  Zijn Friestalige films ‘De Gouden Swipe’ en ‘De Fûke’, op basis van boeken van Friese schrijvers Abe Brouwer en Rink van der Velde, zijn ook nationaal bekend. Met de Nederlandse verfilming van de meest ijzingwekkende Elfstedentocht die ooit verreden is, bracht Steven de Jong in ‘De Hel van ‘63’ zeer indrukwekkend in beeld.

Steven de Jong heeft ook in het segment familiefilms naam gemaakt in Nederland met films zoals ‘Snuf de hond’, ‘Penny Shadow’, ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’ en ‘De Schippers van de Kameleon’. Dit is nog maar een greep uit het oeuvre van Steven de Jong en daarbij is hij nog steeds actief in het schrijven, produceren en regisseren van nieuwe projecten.

Om terug te gaan naar de hoofdpagina, klik hier.