Syb van der Ploeg verzorgt gastoptreden bij Film & Muzyk

Syb van der Ploeg verzorgt gastoptreden bij Film & Muzyk

Syb van der Ploeg verzorgt tijdens de filmconcerten een gastoptreden.

Syb van der Ploeg is geboren in Dokkum, maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Zwaagwesteinde. Syb speelde vanaf 1985 in een bandje, die in 1997 doorbrak met het nummer “In Nije dei” onder de bandnaam “De Kast”. In 2002 maakte Syb van der Ploeg een uitstapje naar een Engelstalige rockband. Na 2005 begon Syb steeds meer soloprojecten te ontwikkelen als creatief artiest en als producer. Voorbeeld daarvan is Simmertine 2018 nieuwe stijl, wat afgelopen zomer plaatsvond ter ere van het speciale Culturele Hoofdstad jaar van Fryslân Leeuwarden. Syb trad daarbij op met “de Kast” en zat in de organisatie van het muziektheaterspektakel.

Foto: Syb van der Ploeg

De rol van Syb van der Ploeg bij “Film & Muzyk fan Fryske grûn” komt voort uit de samenwerking die Steven de Jong en Syb van der Ploeg al jaren onderhouden. Van vele Steven de Jong films heeft Syb van der Ploeg, alleen of met zijn band ‘de Kast’, muziek geschreven en gezongen. Denk bijvoorbeeld aan “In Nije dei” uit de film “Gouden Swipe”, “Wa’t ik bin” uit de film “de Fûke”, “de Hel Foarby” uit de film “de Hel van ’63” en “Heilig Vuur – Hillich Fjoer” uit de film ” Snuf de hond in oorlogstijd”. Het was voor Steven de Jong dan ook een logische stap om bij dit filmconcert met Excelsior zijn muziekvriend te introduceren.

Zo gezegd, zo geschiedde. Syb van der Ploeg werd door Steven de Jong betrokken bij het idee voor het filmconcert en was meteen enthousiast. Met zijn achtergrond als muzikant, maar ook als organisator van onder andere muzykteaterspektakel “Simmertime”, zat Syb van der Ploeg meteen bomvol ideeën en bood zijn hulp aan Steven en Excelsior aan. Sindsdien is hij betrokken bij het concert. Syb zal dus op 3 november zijn medewerking verlenen aan het concert, zowel als zanger als achter de schermen.

In het volgende filmpje licht Syb zijn medewerking aan het concert nog even toe:

Om terug te gaan naar de hoofdpagina, klik hier.